Fii pregătit să fi dezamăgit, dar nu renunța!

Ieri, așteptam „cu nerăbdare” să se re-lanseze pe orbită portalul MyElectrica (inițial trebuia să re-pornească pe 31 ianuarie, dar a fost amânat pentru 15 februarie, dată care pare să o fi respectat) pentru a-mi plăti ultima factura „la curent” și a nota indexul de luna asta. N-am înțeles din start de ce vechiul portal n-a putut rămâne activ în timp ce se făcea development, testing și în final switch la cel nou (maxim o fereastră mică de downtime era nevoie), dar să nu uităm despre ce vorbim (Statul Român are cotă 49% din acționariat).

Revenind la poveste, în timp ce așteptaaaaaaaam să se încarce lista de facturi pe portalul MyElectrica (mno, jucăria doar ce era „în rodaj”). am revenit la pagina Electrica și am cotrobăit în stânga și în dreapta, în sus și în jos.. unde am gasit un link către un alt site guvernamental, fiipregătit.ro (jos în footer).

După câteva secunde la noua locație, văd o mică greșeală de ortografie la categoria CUMPĂRĂTURI, mai exact lipsa unei litere (P) – CUMĂRATURI

Primul gând a fost să „o las baltă”, dar dacă tot așteptam încărcarea facturilor (probabil din cauza mărimii costului se descărcau mai greu), am zis sa fac o faptă civică de bun simț si să le scriu celor care se ocupă de site.

Am găsit ușor în pagina de contact tot ce aveam nevoie (adresa de mail), le-am scris simplu și la subiect mica problemă, am atașat și un screenshot (cel de mai sus) și mi-am continuat treaba.

Așteptările mele erau / sunt așa, în ordinea inversă a probabilității să se întâmple (deși ordinea naturală).

  1. Un reply scurt cu „mulțumim etc”, vom remedia mica problemă în măsura disponibilității echipei care face mentenanța site-ului și bineînțeles să o și remedieze.
  2. La un moment dat cineva vede mailul de la mine și / sau vede voluntar pe site (ma gândesc că sunt și alte persoane care mai aruncă un ochi pe site) și corectează.
  3. Nimeni nu face nimic, rămâne așa în continuare, până când o viitoare noua firmă de IT „prinde” următorul contract generos pentru viitoarea platformă.

Textul de aici e mai mult pe post de reminder (sunt curios, da, dacă și când se va corecta acel mic typo, dar nu așa de mult) dar cel mai important, e o invitație pentru tine la a face lucruri civice de bun simț, oricât de mici și nesemnificative ar părea.

Încet, încet, trebuie să ne schimbăm obiceiurile, să nu mai așteptăm ca altcineva să rezolve o anume problemă pe care o vedem și noi. Dacă vezi ceva ce poate fi schimbat în mai bine, cere tu lucrul ăsta, bineînțeles cu bun simț și civilizat. Sau dacă poți chiar tu să rezolvi, cu atât mai bine.

Fii pregătit să fi dezamăgit, dar nu renunța!

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *