Fun fact: YouTube a început ca site de matrimoniale

Știi momentul ăla când citești sau auzi ceva de care știai sau aflasei la un moment dat și până la momentul curent nu ai băgat de seamă sau nu ai dat prea mult importanță la subiect? Nu-i nimic dacă nu știi despre ce vorbesc, articolul avea nevoie de un intro și ăsta e.

YouTube „a pornit” în Februarie 2005 ca un site de matrimoniale. Mda, ai citit bine, un site de matrimoniale.

Dacă nu mă crezi (și bine faci), e un site unde poți vedea „înapoi în timp”, mai exact cum arăta un anume site într-un moment anume din trecut. Site-ul se numește archive.org și e chiar mișto.

Nu a ținut mult povestea cu matrimonialele, doar până în momentul în care cei trei fondatori (Chad HurleySteve Chen, și Jawed Karim) vroiau să vadă sfârcul lui Janet Jackson de la SuperBowl-ul din 2004 și pentru că nu găseau pe net video-ul s-au gândit că e nevoie de o soluție.

Pentru toata istoria, recomand lectura aici Wiki Istorie YouTube.

Primul video uploadat pe YouTube îl are ca protagonist pe unul dintre fondatori (Jawed Karim), în vizită la zoo și are doar 19 secunde.

Restul e istorie…

Uneori asta trebuie să faci, să începi ceva fără a ști neapărat dacă e lozul câștigător, e posibil mai târziu, pe parcurs, să îl găsești acolo unde te aștepți mai puțin. Important e primul pas…

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *