Adresa de mail.

Dacă ești pe vreun site dubios și trebuie să te înregistrezi sau vrei să fi anonim sau pur și simplu nu te simți comfortabil să iți lași datele personale acolo și mai ales emailul pe care îl folosești zi de zi, există o soluție! Disposable email. Cum ar veni, în română, mail de unică folosință. Cum functionează?

  • Mergi pe site-ul ăsta (sunt și alte variante online dar pe ăsta îl recomand): DisposableMail.com
  • Vei observa că, prestabilit, e generată o adresă de mail pe care o poți copia și folosi pentru cele menționate mai sus. De fiecare dată când accesezi pagina, alt nume aleatoriu este generat și afișat.
  • Mai departe, poți modifica perioada de expirare a adresei de mail (o ora, o zi, maxim 2 săptămâni) – pentru cazul în care poate trebuie să primești un mail de confirmare/aprobare la cine știe ce te înscrii și mailul vine mai târziu (apropo, având adresa și parola poti accesa mailul de unică folosință în orice client de mail preferat).
  • Poți, de asemenea, modifica și numele (porțiunea din adresa de mail dinainte de @), în cazul în care vrei să ai control la forma finală a adresei, poate vrei să „pară” mai real” (de exemplu, să pui un nume românesc, sau poate alt format la nume etc).

Din punct de vedere moral, având în vedere că tot mai multe site-uri/platforme/aplicații te condiționează să le dai emailul deși nu mereu e nevoie de el (îl cer pentru „că pot” și pentru a-l adauga în baza lor de date pentru spam ulterior sau să-l vândă mai departe), nu văd nicio problemă în a folosi un mail de unică folosință pentru a te proteja.

Stay safe!

PS: nu folosiți la newsletter-ul de aici, vă încurajez să vă abonați cu mailul real, pentru a primi „bunătăți” ce cele de până acum imediat cum apar 😁

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *