Review onest: bare transversale Hakr (HAKR Alu Move 0053)

Acum fix un an cautam pentru bolid (Renault Megane (Mk III) Estate, din 2012) un set de bare transversale. Căutam unele ieftine, cât mai rezistente și care să nu vâjâie prea tare. Le-am găsit!

După ceva căutări pe net, excluzând din start gama Thule din cauza prețului (cu care nu am nimic, cred că sunt top! Aș cumpăra oricând și probabil o să o și fac (sper!) la un moment dat în viitor, ca si îmbunătățire, în momentul în care voi avea buget pentru asta), am ajuns la barele astea HAKR Alu Move 0053.

După un an de folosire, pot nota următoarele (bune și rele):

  • ➕Prinderea este relativ simplă și foarte solidă.
  • ➕Greutatea ce poate fi pusă pe ele e conform cu specificațiile produsului (am cărat de toate: grinzi de lemn, scânduri, paleți, tablă acoperiș, profile de fier, panouri gard și multe altele).
  • ➕Sunt destul de solide, nu se lasă la jumate și nu alunecă pe bare (pe nicio axă).
  • ➖Până la viteza de 110-120 KM/h zgomotul (acel „vâjâit”) produs de bare e rezonabil, la viteze mai mari devine ușor deranjant. Recomand la drumuri mai lungi (gen concediu) să le dai jos (bineînțeles dacă nu ai nevoie de ele pentru portbagaj auto plafon).
  • ➖După ceva vreme, barele se pătează, probabil de la mizeria de pe drum din aer și/sau musculițe(?) (a se vedea imaginile de mai jos – tocmai spălasem mașina la un self-clean și deși am insistat, ca de obicei, pe acele zone, tot nu au dispărut petele). Sunt sigur însă că sunt variante de curățare, eu n-am atâta răbdare/timp momentan și nu mă deranjează.
  • ➕Barele chiar sunt universale (bineînțeles în parametrii specificați de producător (mașini cu bare longitudinale cu distanta intre ele de maxim 114 cm si minim 74 cm)), deci dacă aș vinde mașina cu siguranță aș păstra barele.
  • ➕Culori neutre (gri / culoarea aluminiului și negru).
  • ➕Au canal de tip T (pentru accesorii, gen suporti de ski, bicicleta etc).

Ca și concluzie, dacă m-aș întoarce înapoi în timp aș lua aceeași decizie și aș face aceeași achizitie fără nicio ezitare. Raport calitate / preț extrem de bun plus toate cele de mai sus.

PS: Articolul poate fi considerat și reclamă, bineînțeles, nu mă deranjează; sunt link-uri ProfitShare către produs pe care vă încurajez din tot sufletul să le folosiți cu încredere 😁 review-ul tot onest rămane, barele rămân în continuare foarte bune.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *